Περιγραφή Έργου

Πελάτης:  Unique Milos Suite
Τοποθεσία:   Μήλος-Κυκλάδες
Έτος Υλοποίησης:   2016
Ξύλινα θερμοηχομονωτικά κουφώματα σε ένα συγκρότημα κυκλαδίτικου στυλ, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, με πατζούρια και εσωτερικά πατζούρια (σκιάδια) για την πλήρη συσκότιση των εσωτερικών χώρων.

Χαρακτηριστικά Έργου

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου ήταν η κατασκευή κουφωμάτων για ένα νεόχτιστο συγκρότημα σουιτών στο νησί της Μήλου. Το συγκρότημα βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από την θάλασσα, με αποτέλεσμα τα κουφώματα να έχουν άμεση επαφή με την υγρασία και το αλατόνερο της θάλασσας.
Γι’ αυτό το λόγο, προτιμήθηκε η κατασκευή των κουφωμάτων να γίνει από τροποποιημένη ξυλεία ACCOYA η οποία είναι πολύ μεγάλης αντοχής σε υγρασία  και έχει μεγαλύτερη διαστασιακή σταθερότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες ξυλείες.
Επίσης τα πατζούρια κατασκευάστηκαν από κόντρα πλακέ θαλάσσης και τέλος σε μερικά κουφώματα επιλέχθηκε η κατασκευή σκιαδίων, τα οποία κατασκευάστηκαν και αυτά από τροποποιημένη ξυλεία ACCOYA για την αποφυγή παρουσίασης στρεβλώσεων.

Καθώς το έργο έπρεπε να αναδεικνύει το παραδοσιακό σχέδιο μέσα από μια πιο μοντέρνα οπτική γωνία, επιλέχθηκε το σχέδιο σε κάποιες εξώπορτες να είναι η αλογόπορτα (η οποία ανοίγει είτε από τη μέση και πάνω είτε ολόκληρη) με οριζόντιο ραμποτέ, ενώ άλλες εξώπορτες ήταν μόνο με οριζόντιο ραμποτέ, με διχρωμία (έντονο κόκκινο χρώμα στην εξωτερική πλευρά των εξωπορτών και λευκό στην εσωτερική) ,με κλειδαριές με υποδοχή κάρτας.
Για τα πατζούρια και τα σκιάδια επιλέχθηκε το ταμπλαδωτό σχέδιο με 2 ταμπλάδες σε έντονο κόκκινο χρώμα.
Τέλος οι εσωτερικές πόρτες των δωματίων έγιναν λευκές ταμπλαδωτές με 2 ταμπλάδες ενώ οι πόρτες των ντους είναι γυάλινες ,είτε διάφανες είτε με λωρίδες αμμοβολής.