CALMA BOUTIQUE HOTEL

Περιγραφή Έργου

Πελάτης:  Calma Boutique Hotel
Τοποθεσία:   Σύρος – Κυκλάδες
Έτος Υλοποίησης:   2016

Κατασκευή ξύλινων αλλά και συνθετικών  PVC θερμοηχομονωτικών κουφωμάτων σε ξενοδοχείο της Σύρου , κοντά στη θάλασσα με συνδυασμό ξύλινων εσωτερικών πατζουριών (σκιαδίων), και κατασκευή ξύλινων ειδικών κατασκευών για την διακόσμηση των δωματίων.

Χαρακτηριστικά Έργου

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου ήταν η κατασκευή κουφωμάτων για το νέο ξενοδοχείο Calma Boutique Hotel, το οποίο βρίσκεται στο νησί της Σύρου. Το συγκρότημα βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τα κουφώματα να έχουν άμεση επαφή με την υγρασία και το αλατόνερο της θάλασσας.
Για την μεγαλύτερη αντοχή των κουφωμάτων κάτω από τις συνθήκες του αλατόνερου αλλά και του ήλιου (καθώς το ξενοδοχείο είναι σε σημείο όπου το μπροστινό μέρος του καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας είναι εκτεθειμένο στον ήλιο),  προτιμήθηκε ο συνδυασμός υλικών για τα κουφώματα. Για την ακρίβεια όλες οι εξώπορτες όπου βρίσκονται στο μπροστινό μέρος και είναι εκτεθειμένες  κατασκευάστηκαν από τροποποιημένη ξυλεία ACCOYA η οποία είναι πολύ μεγάλης αντοχής σε υγρασία  και έχει μεγαλύτερη διαστασιακή σταθερότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες ξυλείες, ενώ οι υπόλοιπες πόρτες κατασκευάστηκαν από συνδυασμό merandi με κόντρα πλακέ θαλάσσης, καθώς η έκθεσή τους δεν ήταν τόσο μεγάλη. Επίσης όλες οι μπαλκονόπορτες, τα σκιάδια και μερικά παράθυρα που βρίσκονται στο μπροστινό μερος  είναι ACCOYA. Για τα υπόλοιπα παράθυρα όπου δεν είχαν μεγάλες καταπονήσεις, επιλέχθηκαν να είναι από PVC με προφίλ 82mm. Σχετικά με τις εσωτερικές πόρτες των δωματίων επιλέχθηκε μερικές να κατασκευαστούν από laminate-κόντρα πλακέ (καθώς δεν θα δέχονταν μεγάλες καταπονήσεις), ενώ οι υπόλοιπες που είχαν να κάνουν με τις πόρτες στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, κατασκευάστηκαν από κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Το χρώμα που επιλέχθηκε για όλα τα κουφώματα είναι το RAL 7032 , μια λαδί απόχρωση που δένει αρμονικά με τον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, και αποπνέει ηρεμία.
Το σχέδιο των εξωπορτών  διακυμάνθηκε ανάμεσα στο κάθετο ραμποτέ με τζάμι ή χωρίς ενώ για την κύρια είσοδο επιλέχθηκε να κατασκευαστεί με οριζόντια καΐτια και τζάμια, ένα σχέδιο το οποίο αφήνει τον ήλιο να διαχέεται στον εσωτερικό χώρο.

Καθώς οι ιδιοκτήτες ήθελαν και ο εσωτερικός χώρος του κτιρίου να διακοσμηθεί με μια πιο ιδιαίτερη πινελιά κατασκευών, μας εμπιστεύτηκαν την κατασκευή των επίπλων του μπάνιου, των δωματίων και του χώρου του πρωινού.

Τα έπιπλα των μπάνιων (οι πάγκοι) όπου πάνω εκεί τοποθετήθηκαν οι νιπτήρες, κατασκευάστηκαν από τροποποιημένη ξυλεία ACCOYA καθώς το έπιπλο έρχεται σε άμεση επαφή με το νερό. Με ειδική τεχνοτροπία τα νερά του ξύλου έγιναν ανάγλυφα και στη συνέχεια το έπιπλο φινιρίστηκε στο χρώμα του ξύλου για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Τα έπιπλα των γραφείων των δωματίων κατασκευάστηκαν από κόντρα πλακέ θαλάσσης και το φινίρισμά τους έγινε με ειδικό εφέ τσιμεντοκονίας. Το ίδιο και τα ράφια δίπλα από τα κρεβάτια..

UNIQUE MILOS SUITES

Περιγραφή Έργου

Πελάτης:  Unique Milos Suite
Τοποθεσία:   Μήλος-Κυκλάδες
Έτος Υλοποίησης:   2016
Ξύλινα θερμοηχομονωτικά κουφώματα σε ένα συγκρότημα κυκλαδίτικου στυλ, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, με πατζούρια και εσωτερικά πατζούρια (σκιάδια) για την πλήρη συσκότιση των εσωτερικών χώρων.

Χαρακτηριστικά Έργου

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου ήταν η κατασκευή κουφωμάτων για ένα νεόχτιστο συγκρότημα σουιτών στο νησί της Μήλου. Το συγκρότημα βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από την θάλασσα, με αποτέλεσμα τα κουφώματα να έχουν άμεση επαφή με την υγρασία και το αλατόνερο της θάλασσας.
Γι’ αυτό το λόγο, προτιμήθηκε η κατασκευή των κουφωμάτων να γίνει από τροποποιημένη ξυλεία ACCOYA η οποία είναι πολύ μεγάλης αντοχής σε υγρασία  και έχει μεγαλύτερη διαστασιακή σταθερότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες ξυλείες.
Επίσης τα πατζούρια κατασκευάστηκαν από κόντρα πλακέ θαλάσσης και τέλος σε μερικά κουφώματα επιλέχθηκε η κατασκευή σκιαδίων, τα οποία κατασκευάστηκαν και αυτά από τροποποιημένη ξυλεία ACCOYA για την αποφυγή παρουσίασης στρεβλώσεων.

Καθώς το έργο έπρεπε να αναδεικνύει το παραδοσιακό σχέδιο μέσα από μια πιο μοντέρνα οπτική γωνία, επιλέχθηκε το σχέδιο σε κάποιες εξώπορτες να είναι η αλογόπορτα (η οποία ανοίγει είτε από τη μέση και πάνω είτε ολόκληρη) με οριζόντιο ραμποτέ, ενώ άλλες εξώπορτες ήταν μόνο με οριζόντιο ραμποτέ, με διχρωμία (έντονο κόκκινο χρώμα στην εξωτερική πλευρά των εξωπορτών και λευκό στην εσωτερική) ,με κλειδαριές με υποδοχή κάρτας.
Για τα πατζούρια και τα σκιάδια επιλέχθηκε το ταμπλαδωτό σχέδιο με 2 ταμπλάδες σε έντονο κόκκινο χρώμα.
Τέλος οι εσωτερικές πόρτες των δωματίων έγιναν λευκές ταμπλαδωτές με 2 ταμπλάδες ενώ οι πόρτες των ντους είναι γυάλινες ,είτε διάφανες είτε με λωρίδες αμμοβολής.

 

Hotel Rochari Mykonos

Περιγραφή Έργου

Πελάτης:  Hotel Rochari
Τοποθεσία:   Mykonos
Έτος Υλοποίησης:  2016

Ξύλινα θερμοηχομονωτικα κουφωματα σε ενα μοναδικό πολυτελές Ξενοδοχειο στην καρδια της χώρας Μυκόνου, απο τροποποιημένη ξυλεία Accoya με 30ετη εγγύηση…!! Μια πραγματικά εξαιρετική ανακαίνιση με την άψογη συνεργασία ιδιοκτητών και υπεύθυνη καθοδήγηση του μηχανικού Κ.ου Φραντζέσκου Νικόλα.

Χαρακτηριστικά Έργου

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου ήταν η αντικατάσταση κουφωμάτων για το  ξενοδοχείο Rochari Hotel, το οποίο βρίσκεται στο νησί της Μυκόνου.Το συγκρότημα βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, γιαυτό προτιμήθηκε τα κουφώματα να κατασκευαστούν από τροποποιημένη ξυλεία ACCOYA, η οποία είναι πολύ μεγάλης αντοχής σε υγρασία  και έχει μεγαλύτερη διαστασιακή σταθερότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες ξυλείες.Το σχέδιο που επικράτησε τόσο στις πόρτες όσο και στα εσωτερικά πατζούρια (σκιάδια), είναι το κάθετο ραμποτέ. Οι πόρτες των αποθηκών, οι οποίες δεν δέχονται τόσο μεγάλη καταπόνηση, κατασκευάστηκαν από ξυλεία dark red MERANDI .