Ξεκινάει τον Απρίλιο το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με επιδότηση έως 70%

Επιχορήγηση και άτοκο δάνειο για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Αλλαγές κουφωμάτων – καυστήρα και θερμομόνωση στη λίστα με τις επιλέξιμες δαπάνες.

Κοινοτική επιδότηση 70% και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ στις κατοικίες που θα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μπορούν να διεκδικήσουν νοικοκυριά τα οποία διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ.

Τη χρηματοδότηση φέρνει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και το διαχειρίζεται το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι για να υπαχθούν, τις κατηγορίες κινήτρων, αλλά και τις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται. Τέτοιες είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και σκίασης, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητες) και παροχής ζεστού νερού (ηλιακοί θερμοσίφωνες).

Το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» θα προκηρυχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στα τέλη Απριλίου και μπορούν να υπαχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Τα κίνητρα που δίνει είναι επιδότηση επί των δαπανών για τις οικοδομικές παρεμβάσεις και άτοκο τραπεζικό δάνειο (το επιτόκιο χρηματοδοτείται 100% από το ΕΤΕΑΝ) με δυνατότητα συνδυασμού και των δύο προαναφερόμενων μορφών. Επίσης οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την οικονομική ενίσχυση και τη διαφορά να την καλύψουν με δικά τους χρήματα.

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών είναι μέχρι 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ. Δηλαδή μία κατοικία 100 τ.μ. θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση και άτοκο δάνειο ή και με τα δύο κίνητρα έως και τα 25.000 ευρώ. Μία κατοικία 60 τ.μ. θα ενισχυθεί για 15.000 ευρώ.

Τα ποσοστά επιχορήγησης φτάνουν έως και 70% και κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών. Οσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό επιδότησης. Αυτό ξεκινά από 25% και ανεβαίνει κατά 5% ανά παιδί.

πηγή: ethnos.gr

H Windoor στο σεμινάριο της ICRO

Η Windoor θέλει να βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις και στα νέα δεδομένα.

Παρακολουθήσαμε το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο της ICRO

Windoor στον τελικό

Ένα μεγααααααλο μπράβο στους παιχταράδες της ομάδας μας, που κατάφεραν να φτάσουν μεχρι τον τελικό..!! Για καθέναν από εμάς είστε πρωταθλητές. Θα είμαστε και του χρόνου δίπλα σας να πάρουμε την κούπα..!!

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η εταιρεία Windoor Ιωάννης Γ. Παλαμάρης επενδύοντας στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό της και έχοντας σαν βασική της αρχή, τη διασφάλιση και την εξέλιξη της ποιότητας όλων των προϊόντων και υπηρεσιών της, σας εγγυάται την άμεση και ουσιαστική υποστήριξη πριν και μετά την πώληση.

Έπειτα από 45 χρόνια ενεργής παρουσίας στον χώρο των ξύλινων κατασκευών από την οικογενειακή επιχείρηση, το 2006 ιδρύθηκε η εταιρεία Windoor – Ιωάννης Γ. Παλαμάρης . Η καινούργια εταιρεία μετεγκαταστάθηκε σε νέες σύγχρονες και ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις στην θέση Μεσσαριά – Πάγος, στη Σύρο, επενδύοντας σε νέο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό με σκοπό την αναβάθμιση, την εξέλιξη αλλά και την καινοτομία των παραγόμενων προϊόντων μας.

Σήμερα σαν πρότυπη μονάδα κατασκευής και εμπορίας κουφωμάτων κατέχει διακεκριμένη θέση στον χώρο. Το πιο σημαντικό πρόσωπο στην εταιρεία μας θεωρούμε ότι είναι ο πελάτης εφόσον ότι κάνουμε και ότι δημιουργούμε κινείται πάντα γύρω από τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες. Τα προϊόντα μας σχεδιάζονται και παράγονται σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: την ποιότητα και την αισθητική.

Τί είναι κούφωμα;

Κούφωμα ονομάζεται η κατασκευή που χρησιμοποιείται για να κλειστούν τα ανοίγματα των τοίχων μια οικοδομής , (δηλαδή οι πόρτες και τα παράθυρα). Τα κουφώματα έχουν επιπλέον λόγο ύπαρξης, καθώς χρησιμεύουν για την ασφάλειά μας από ανεπιθύμητους παράγοντες, για τον αερισμό, το φωτισμό, το πέρασμά μας από το ένα δωμάτιο στο άλλο, την ιδιωτικότητα και τη θερμοηχομόνωση των οικοδομών. Παράλληλα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αισθητική ενός κτηρίου, καθώς το αναδεικνύουν στο έπακρο.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή των κουφωμάτων είναι αρκετά. Το ξύλο είναι το πιο διαδεδομένο υλικό κατασκευής τους, από τα αρχαία χρόνια. Δικαίως βέβαια, καθώς είναι ένα υλικό ανανεώσιμης πρώτης ύλης, με μεγάλη ποικιλία σχεδίασης, λόγω των διαφορετικών “νερών”, σε κάθε ξύλο. Ακόμη το ξύλο είναι ζεστό υλικό, τόσο στην υφή, όσο και στην οπτική αίσθηση, ενώ ακόμη μας παρέχει μεγάλη ποικιλία χρωματικών συνδυασμών. Επιπλέον το ξύλο είναι άριστο δομικό υλικό, με μεγάλες κατασκευαστικές ικανότητες, και μεγάλη μηχανική αντοχή συγκριτικά με το βάρος του, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από τις ξύλινες κατασκευές που αντέχουν στις μέρες μας έπειτα από χρόνια. Παράλληλα είναι μονωτικό υλικό στη θερμότητα και τον ηλεκτρισμό, δεν οξειδώνεται, ενώ η κατεργασία του απαιτεί μικρή κατανάλωση ενέργειας.

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Η επιχείρησή μας, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και αξιοποιώντας τα στο έπακρο, κατασκευάζει η ίδια τα κουφώματα από επιλεγμένη ξυλείας, η οποία είναι επεξεργασμένη συγκεντρώνοντας όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις υγρασίας και πυκνότητας ξύλου, και πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Τα προφίλ των κουφωμάτων που χρησιμοποιούμε είναι κατασκευασμένα από μασίφ ή παραγόμενη τρικολλητή ξυλεία βιομηχανικής επεξεργασίας και κατασκευής. Με αυτό τον τρόπο, έχουμε καταφέρει να εξαλείψουμε κάθε τεχνικό πρόβλημα και να πετύχουμε τη σταθεροποίηση και την αποφυγή στρέβλωσης των φύλλων, με αποτέλεσμα τη καλύτερη δυνατή ποιότητα και αντοχή στο χρόνο.

Τέλος για το φινίρισμα των κουφωμάτων μας, χρησιμοποιούμε οικολογικά υδατοδιαλυτά βερνίκια νέας τεχνολογίας και άριστης ποιότητας, με προδιαγραφές υψηλών απαιτήσεων των εταιρειών: SIKKENS-ADLER-ICRO-REMMERS. Τα βερνίκια διακρίνονται για τη μακροχρόνια αντοχή τους στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες εξαιτίας της μεγάλης ελαστικότητας τους και της άριστης προστασίας με φίλτρα U.V. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε νερό, χαρακτηρίζονται ως πυράντοχα, άοσμα, μη τοξικά, αδιάβροχα και ανθεκτικά στις στρεβλώσεις, ρικνώσεις-διογκώσεις.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Τα συνθετικά κουφώματα PVC, (ή αλλιώς πολυβινυλοχλωρίδιο), είναι μια εντελώς νέα κατασκευαστική επιλογή, που καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο την αγορά των κουφωμάτων. Τα προφίλ είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν μεγάλη κατασκευαστική ευελιξία και ασφάλεια και να διευρύνουν τις αρχιτεκτονικές επιλογές σε σχέση με τα κουφώματα αλουμινίου.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ακρυλικών χρωμάτων και υφών ξύλου, τα οποία πληρούν όλες τις ανάγκες φωτισμού και αερισμού ενός χώρου. Τα συνθετικά κουφώματα διακρίνονται για τη μεγάλη αντοχή των χρωμάτων στο πέρασμα των χρόνων, την αναλλοίωτη υφή των επιφανειών ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες. Επίσης πληρούν όλες τις έγκυρες και αυστηρές γερμανικές προδιαγραφές ποιότητας υλικών και κατασκευής.

Διεθνής Πιστοποίηση για την ποιότητα των προιόντων μας

Η σήμανση CE δηλώνει ότι ένα προϊόν είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία της ΕΕ και, κατά συνέπεια, μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα εντός της ευρωπαϊκής αγοράς

Με την τοποθέτηση του σήματος CE σε ένα προϊόν, ο κατασκευαστής δηλώνει, με δική του ευθύνη, ότι το προϊόν ικανοποιεί όλες τις νομικές απαιτήσεις σχετικά με τη σήμανση CE, και συνεπώς μπορεί να πωληθεί σε όλο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ, τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), δηλαδή η Ισλανδία, η Νορβηγία και το Λιχτενστάιν). Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα που κατασκευάζονται σε άλλες χώρες και πωλούνται στον ΕΟΧ.

Ωστόσο, δεν απαιτείται για όλα τα προϊόντα να φέρουν το σήμα CE, αλλά μόνον οι κατηγορίες προϊόντων που αναφέρονται στις οδηγίες της ΕΕ για τη σήμανση CE.

Η σήμανση CE δεν δηλώνει ότι ένα προϊόν κατασκευάστηκε στον ΕΟΧ, αλλά απλά ότι το προϊόν έχει αξιολογηθεί προτού κυκλοφορήσει στην αγορά και συνεπώς ικανοποιεί τις ισχύουσες νομοθετικές απαιτήσεις (π.χ. εναρμονισμένο επίπεδο ασφάλειας) που επιτρέπουν την πώλησή του σε αυτή την αγορά. Ειδικότερα, σημαίνει ότι ο κατασκευαστής:επαλήθευσε τη συμμόρφωση του προϊόντος με όλες τις σχετικές βασικές απαιτήσεις (π.χ. απαιτήσεις σχετικές με την υγεία, την ασφάλεια ή το περιβάλλον) που προβλέπονται στις ισχύουσες οδηγίες και φρόντισε για την εξέτασή του από ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης της συμμόρφωσης, εφόσον αυτό προβλέπουν οι ισχύουσες οδηγίες.

Ο κατασκευαστής είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης, την κατάρτιση τεχνικού φακέλου, την έκδοση δήλωσης συμμόρφωσης, καθώς και για την τοποθέτηση του σήματος CE σε ένα προϊόν.

Οι διανομείς πρέπει να ελέγχουν ότι το προϊόν φέρει το σήμα CE και ότι έχουν υποβληθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Αν το προϊόν εισάγεται από χώρα εκτός ΕΟΧ, ο εισαγωγέας οφείλει να επαληθεύσει ότι ο κατασκευαστής έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες και ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι διαθέσιμα για όποιον τα ζητήσει.