Τί είναι κούφωμα;

Κούφωμα ονομάζεται η κατασκευή που χρησιμοποιείται για να κλειστούν τα ανοίγματα των τοίχων μια οικοδομής , (δηλαδή οι πόρτες και τα παράθυρα). Τα κουφώματα έχουν επιπλέον λόγο ύπαρξης, καθώς χρησιμεύουν για την ασφάλειά μας από ανεπιθύμητους παράγοντες, για τον αερισμό, το φωτισμό, το πέρασμά μας από το ένα δωμάτιο στο άλλο, την ιδιωτικότητα και τη θερμοηχομόνωση των οικοδομών. Παράλληλα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αισθητική ενός κτηρίου, καθώς το αναδεικνύουν στο έπακρο.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή των κουφωμάτων είναι αρκετά. Το ξύλο είναι το πιο διαδεδομένο υλικό κατασκευής τους, από τα αρχαία χρόνια. Δικαίως βέβαια, καθώς είναι ένα υλικό ανανεώσιμης πρώτης ύλης, με μεγάλη ποικιλία σχεδίασης, λόγω των διαφορετικών “νερών”, σε κάθε ξύλο. Ακόμη το ξύλο είναι ζεστό υλικό, τόσο στην υφή, όσο και στην οπτική αίσθηση, ενώ ακόμη μας παρέχει μεγάλη ποικιλία χρωματικών συνδυασμών. Επιπλέον το ξύλο είναι άριστο δομικό υλικό, με μεγάλες κατασκευαστικές ικανότητες, και μεγάλη μηχανική αντοχή συγκριτικά με το βάρος του, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από τις ξύλινες κατασκευές που αντέχουν στις μέρες μας έπειτα από χρόνια. Παράλληλα είναι μονωτικό υλικό στη θερμότητα και τον ηλεκτρισμό, δεν οξειδώνεται, ενώ η κατεργασία του απαιτεί μικρή κατανάλωση ενέργειας.

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Η επιχείρησή μας, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και αξιοποιώντας τα στο έπακρο, κατασκευάζει η ίδια τα κουφώματα από επιλεγμένη ξυλείας, η οποία είναι επεξεργασμένη συγκεντρώνοντας όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις υγρασίας και πυκνότητας ξύλου, και πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Τα προφίλ των κουφωμάτων που χρησιμοποιούμε είναι κατασκευασμένα από μασίφ ή παραγόμενη τρικολλητή ξυλεία βιομηχανικής επεξεργασίας και κατασκευής. Με αυτό τον τρόπο, έχουμε καταφέρει να εξαλείψουμε κάθε τεχνικό πρόβλημα και να πετύχουμε τη σταθεροποίηση και την αποφυγή στρέβλωσης των φύλλων, με αποτέλεσμα τη καλύτερη δυνατή ποιότητα και αντοχή στο χρόνο.

Τέλος για το φινίρισμα των κουφωμάτων μας, χρησιμοποιούμε οικολογικά υδατοδιαλυτά βερνίκια νέας τεχνολογίας και άριστης ποιότητας, με προδιαγραφές υψηλών απαιτήσεων των εταιρειών: SIKKENS-ADLER-ICRO-REMMERS. Τα βερνίκια διακρίνονται για τη μακροχρόνια αντοχή τους στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες εξαιτίας της μεγάλης ελαστικότητας τους και της άριστης προστασίας με φίλτρα U.V. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε νερό, χαρακτηρίζονται ως πυράντοχα, άοσμα, μη τοξικά, αδιάβροχα και ανθεκτικά στις στρεβλώσεις, ρικνώσεις-διογκώσεις.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Τα συνθετικά κουφώματα PVC, (ή αλλιώς πολυβινυλοχλωρίδιο), είναι μια εντελώς νέα κατασκευαστική επιλογή, που καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο την αγορά των κουφωμάτων. Τα προφίλ είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν μεγάλη κατασκευαστική ευελιξία και ασφάλεια και να διευρύνουν τις αρχιτεκτονικές επιλογές σε σχέση με τα κουφώματα αλουμινίου.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ακρυλικών χρωμάτων και υφών ξύλου, τα οποία πληρούν όλες τις ανάγκες φωτισμού και αερισμού ενός χώρου. Τα συνθετικά κουφώματα διακρίνονται για τη μεγάλη αντοχή των χρωμάτων στο πέρασμα των χρόνων, την αναλλοίωτη υφή των επιφανειών ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες. Επίσης πληρούν όλες τις έγκυρες και αυστηρές γερμανικές προδιαγραφές ποιότητας υλικών και κατασκευής.